Kovin kisa käytiin charolaissonni Ristelin Richelieusta ja herefordsonni JJ Robin Hood TXC:stä. Molempia huudettiin 15 kertaa ja myyntihinnaksi muodostui 6 500 euroa. Herefordsonni KB Samurai WK oli kolmanneksi kallein 6 100 euron hinnalla ja niin ikään hereford VK Spiderman ErC oli neljänneksi kallein 5 800 euron hinnalla. Tämän vuoden erikoisuus oli waguysonni Ristelin W Hanzo ET, joka myytiin 3 800 eurolla.

Sonnihuutokaupassa tehtiin tänä vuonna myös historiaa, kun Viking Genetics huusi angussonni Alapeuran Sisun keinosiemennyskäyttöön. Alapeuran Sisu lähtee kesällä kohti Ruotsia, ja jos kaikki menee hyvin, Sisun siemenannoksia on saatavilla jatkossa kaikille halukkaille.

”Alapeuran Sisu on hieno sonni niin ulkoisilta ominaisuuksiltaan kuin myös genetiikaltaan. Sen annoksia kyllä kannattaa tulevaisuudessa käyttää myös emokarjoissa vaikka uudistusemojen tekoon. Onnittelut vielä Sisun kotikarjaan Sunioille Laukaaseen!” hehkuttaa HKScanin emolehmätuotannon asiantuntija Päivi Anttila.

Sonnien keskihinnaksi muodostui 4 215 €, mikä on hyvin lähellä vuotta 2019 (4 190 €), jolloin huutokauppaa käytiin viimeksi paikan päälle Tammelassa. Valikoima oli tänä vuonna huomattavasti kahden vuoden takaista laajempi, ja sonneja meni myös kaupaksi huutokaupan aikana 12 enemmän. Sonnihuutokauppaan oli rekisteröitynyt huutajaksi lähemmäs 70 huutajaa ja huutoja satoi huutokaupan aikana yhteensä 216 huudon verran.

Sonnin myynnistä vastaavan Päivi Anttilan puhelin on käynyt huutokaupan jälkeen kuumana. Jos hereford-, simmental- tai blondesonnia toivoo Tammelan puhdasrotukasvattamosta kesälaitumille, alkaa olla jo kiire ostoksille. Charolaisia ja anguksia on jäljellä useampi. Limousinsonnit ovat jo tältä vuodelta myyty, ja myös ensimmäistä kertaa mukana ollut yksittäinen waguy.

Jälkimyynnissä oleviin sonneihin voi tutustua Sonnihuutokaupan sivuilla.

Kiitos kaikille kasvattajille ja huutokauppaan osallistuneille hyvästä sonnivuodesta!