HK Kivennäiset

Kustannustehokkaat HK Kivennäiset on suunniteltu kasvaville sonneille ja emolehmätuotantoon.

HK Kivennäissarja varmistaa hyvän eläinterveyden, kasvun ja lihan laadun. HK Kivennäiset täyttävät niin lihanautojen kivennäis- ja hivenaineiden sekä vitamiinien tarpeen täsmällisesti.

Vankkaa kasvua HK Sonnikivennäisillä

HK Sonnikivennäinen on kivennäisrehu kasvaville naudoille. Se sisältää runsaasti kasvulle tärkeää kalsiumia, D-vitamiinia ja magnesiumia. HK Sonnikivennäinen turvaa myös kustannustehokkaasti tarpeellisten hivenaineiden saannin. E-vitamiini tukee lihan laatua ja sonnien vastustuskykyä.

Elinvoimaa emoille ja vasikoille HK Imetyskivennäisellä

HK Imetyskivennäinen on emotilojen pelastus erityisesti laidunkaudeksi ja imetysajaksi. Se turvaa hyvän vasikan kasvun ja emon kunnon. Oikea kalsiumin ja fosforin suhde varmistaa emojen maidontuotannon sekä vasikan luuston kehityksen.

Korkea magnesium- ja natriumpitoisuus ennaltaehkäisevät laidunhalvauksia ja parantavat laitumen syöntiä. Emolehmät tarvitsevat seleeniä erityisesti luomutuotannossa. Seleeni on hyvin imeytyvässä orgaanisessa muodossa.

Tuottoisaa tiineiden ruokintaa HK Umpikivennäisellä

HK Umpikivennäinen varmistaa tiineiden emojen kivennäisten saannin. Tiine emo tarvitsee vähemmän kalsiumia ja enemmän fosforia, magnesiumia ja natriumia, koska ruokintarytmi on kevennetty. Vähäisempi ruokinta huomioidaan väkevämpänä koostumuksena ja pienempänä käyttösuosituksena.

Tiineysajan hivenaineruokinta vaikuttaa voimakkaasti vasikan kehittymiseen sekä emon kuntoon poikiessa. HK Umpikivennäisen hivenaineiden, erityisesti seleenin, pitoisuudet ovat erittäin korkeat. Tämä tukee syntyvän vasikan kuntoa sekä tiineiden emojen hyvinvointia ja onnistunutta poikimista.

Myös tilakohtaisia ratkaisuja!

Kivennäisten ravintoaineet voit tarkistaa esitteestä.

HK Kivennäisrehuja on mahdollista räätälöidä yhdessä HKScanin nautaneuvonnan kanssa tilojen erikoistarpeisiin orgaanisen seleenin, E-vitamiinin, biotiinin ja elävän hiivan osalta.

Kysy lisää ruokinta-asiantuntijoiltamme, tai Kärki-Agrin yhteyshenkilöltä!

Jukka Kinnunen
jukka.kinnunen@hkscan.com
040 521 9516

Mikko Jokipii
mikko.jokipii@hkscan.com
050 572 9357

Juha Pakkala / Kärki-Agri
juha.pakkala@karkiagri.fi
050 412 7277

Päivi Näkki / Kärki-Agri
paivi.nakki@karkiagri.fi
050 533 1953