HKScan on mielestäni aina ollut ruokatalo. Lihan ja lihavalmisteiden ohella meillä on vuosien saatossa kehitetty kalasta, kasviksista ja kananmunista erilaisia maistuvia tuotteita. Vaihtoehtojen runsaus lautasella ja ruokahetkissä on kilpailuvalttimme. Olemme ruokaa valmistava yritys, joten lautasen herruus kannattaa ottaa!

Monipuolisuus on avainasemassa terveellisestä syömisestä puhuttaessa. Pelkkää lihaa tai kasvista valitsemalla on vaikea täyttää ravintoaineiden tarve, mutta yhdessä nämä ovat mainio pari. Monipuolinen tuotetarjooma ei arvota tuotteita hyviin tai huonoihin. Jokaiselle löytyy jotain – mieltymysten mukaan.

Kuluttajien kuuntelu on aina kuulunut strategiaamme, ja yhä suurempi osa ihmisistä haluaa lisätä kasvisten ja kasvipohjaisten tuotteiden käyttöä. Olemme laajentamassa valikoimaamme myös näihin tuotekategorioihin. HK Kasviproteiinituotteet on suunnattu sekasyöjille, jotka haluavat lisätä kasvipohjaisen ruuan käyttöä helpolla tavalla. Liha ja lihavalmisteet ovat tuttuja ja niiden käyttötapa tunnetaan. Tuttu käyttöliittymä, kuten pyörykän muoto ja rakenne sekä tunnettu HK-brändi madaltavat kynnystä tutustua uusiin tuotteisiin.

Ruokavalinnat kuvaavat nykyisin entistä enemmän arvovalintoja ja monelle ne ovat osa identiteettiä. Vastuullisuus, kotimaisuus, terveellisyys, turvallisuus ja helppous, eikä vähiten maku ovat keskeisiä ruuan valintakriteerejä. Monipuolisen ruokatalon on helppo vastata näihin haasteisiin. Lihalla on, nyt ja tulevaisuudessa, vankka asema suomalaisessa ruokakulttuurissa. Siksi sen rinnalle mahtuu myös muuta tarjottavaa.

Nyt korona-aikana arjen ruokahuollon sujuvuuden varmistavat ruokaketjun toimijat ovat nousseet arvoonsa. Tästä arjen sankaruudesta on meidän hyvä muistuttaa joskus itseämmekin. Monipuolisemmalla valikoimalla HKScanilaisten merkitys sankarin roolissa korostuu entisestään.

Juttu on alun perin julkaistu Kotitilalta-lehdessä 01/2020.