Okra maatalousnäyttely on suuri ponnistus meiltä sekä kaikilta muilta sinne osallistujilta. Muistettavaa on jos jonkinmoista. Ehkä juuri siksi lähempänä tapahtumaa jännitys nousee ja lista asioista, jotka on jo tehty, pienenee. On viranomaisasioita, tavaroiden ja tarvikkeiden tilaamista, lihatilausta, työvuorolistan tekoa… Viimeisenä iltana muistelee, onko jotain vielä tekemättä?

Ensimmäisen näyttelyaamun sarastaessa osaston henkilökunta on reippaana paikalla kuuntelemassa ohjeita ja innokkaina odottamassa tuottajia sekä kuluttajia paikalle. Grillit laitetaan päälle ja pian osastolla tuoksuu lihan ja vihannesten huumaava tuoksu. Kun messualue avataan yleisölle, on meillä kaikki valmista! Ensimmäisten tuntien aikana moni tuottajia löytää osastollemme ja pääsemme vaihtamaan kuulumisia.

Torstain kiireisen messupäivän jälkeen pitää tarkastella lihan, tavaroiden ja tarvikkeiden riittävyys. Vilkkaiden parin päivän aikana arvioni maistatusten määrästä meni hiukan alakanttiin, joten vielä illalla tein pientä lisätilausta ja aamulla osastollamme olikin jo tavarat valmiina.

Perjantain sade verotti messuvieraita, mutta lauantaiaamuinen auringonpaiste piristi ja osastollamme kävi mukava määrä tuottajia sekä kuluttajia maistelemassa tuotteitamme. Neljän päivän aikana tapasimme 1390 sopimustuottajaa.

Yksi markkinointikoordinaattori ei kykene yksin kokoamaan isoa näyttelyä vaan tähän tarvitaan iso porukka jokaisesta osa-alueesta. HKScanin osaston mukavaa tunnelmaa ei tee ainoastaan henkilökunta vaan TE TUOTTAJAT. Kiitos kun kävitte! Mukavaa kesää!