Järjestimme helmikuun lopulla Varsinais-Suomen kansanedustajaehdokkaille keskustelutilaisuuden suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuudesta. Panelisteina olivat kotitalousopettaja Aira Kuvaja, Lauri Sipponen (Lidl), Kati Rajala (HKScan) sekä tuottaja Tiina Varho-Lankinen. Tilaisuuden juonsi Riku Rantala.

Osallistujia oli kiitettävästi eri puolueista ja keskustelu suomalaisen ruoantuotannon elinvoimaisuudesta, vahvuuksista ja haasteista kävi vilkkaana.

Kotitalousopettaja Aira Kuvaja nosti esille, että ruokahävikin pienentäminen on tehokkain tapa pienentää ruoantuotannon ilmastovaikutusta.

HKScanin Suomen markkina-alueesta vastaava johtaja Kati Rajala toi esille sen, että jos jossakin niin Suomessa meillä on mahdollisuus tehdä vastuullista lihantuotantoa. Töitä ketjussa ympäristövaikutusten vähentämiseksi tehdään jatkuvasti.

Broileri- ja nautatuottaja Tiina Varho-Lankinen kysyi, arvostammeko suomalaisen tuotannon laatua: "Haluamme tuottaa parasta mahdollista laatua. Tilallamme ei ole käytetty antibiootteja broilerintuotannossa urani aikana".

Seuraavan eduskunnan on tehtävä muun muassa tulevia vuosikymmeniä koskevia, ilmastopäätöksiä. Ruokaan liittyvät kysymykset ovat näissä päätöksissä merkittävässä roolissa.


Tilaisuus pidettiin HKScanin pääkonttorilla Turussa.


Panelisteina olivat kotitalousopettaja Aira Kuvaja (kuvassa vasemmalla), Lauri Sipponen (Lidl), Kati Rajala (HKScan) sekä tuottaja Tiina Varho-Lankinen.