Paimiossa teurastetaan nautoja ja emakoita. Leikkaamoa talossa ei ole, vaan ruhot lähtevät neljänneksinä eteenpäin noin kymmeneen leikkaamoon ja lihanjalostuslaitokseen eri puolilla maata. Tiivis yhteistyö HKScanin muiden teurastamojen kanssa varmistaa, että jatkokäyttäjät saavat tilaustensa mukaiset määrät lihaa sovittuna aikana.

Eero Tammisalo työskenteli talossa aikaisemmin työnjohtajana. Helmikuussa 2019 elintarviketekniikan insinööri sai johdettavakseen koko noin 40 henkeä työllistävän teurastamon, jossa kaikki tuntevat toisensa.

”Me olemme HKScanin laitoksista pienin, mutta emme kuitenkaan mikään pienteurastamo. Yritys on perustettu 40 vuotta sitten. HKScan tuli osaomistajaksi 2015 ja tammikuussa 2017 se osti meidät kokonaan”, kertoo Tammisalo.

Hän kertoo pitävänsä työssään erityisesti siitä, että päivittäin saa olla tekemisissä monien eri tehtäviä hoitavien ihmisten kanssa. Lähimmät työtoverit ovat työnjohtaja Eppu Teriö, laatupäälliköt Erkka Ilmanen ja Matti Mäkelä sekä konttoristit Ritva Sundman ja Pia Sundman. Kenttäedustajia on neljä.

Ihmiset ja heidän hyvinvointinsa työssä ovat Tammisalon sydäntä lähellä, ja yrityksessä paneudutaan hänen johdollaan työhyvinvoinnin jatkuvaan parantamiseen.

”Se on sellaista oman toiminnan seuraamista ja kehittämistä. Hyvä mittari työhyvinvoinnille on työntekijöiden sitoutuminen työhönsä. Työkierron parantaminen on avain, jolla saadaan tasattua työn fyysistä rasitusta ja samalla ehkä lisättyä sen mielekkyyttä.”

Työhyvinvoinnin ohella tuottavuuden parantaminen on koko ajan ajatuksissa.

”Johtajan on pienessä yrityksessä taivuttava aika moneen tehtävään, ja meneillään on aina monta asiaa yhtaikaa. Tartun toimeen ja yritän saada kaikki työt hoidettua, mutta priorisointia on pakko tehdä.”

eero2_600.png
Vesiurheilu on kuulunut Eeron harrastuksiin jo 7 vuoden iästä alkaen. 

Tammisalo asuu Liedossa vaimonsa ja lapsensa kanssa. Työn ohella hän opiskelee ylempää ammattikorkeakoulututkintoa teknisestä myynnistä. Edellisessä opinnäytetyössään, jonka Tammisalo teki Turun ammattikorkeakouluun 2013, hän tutki tuotannon optimointia Paimion Teurastamolla.

Lopputyön on määrä valmistua vuoden vaihteessa.

”Määräaikoja on tosin ollut jo useita, mutta nyt tähtään vuoden vaihteeseen.”

Vapaa-aikaa on opiskelujen vuoksi niukasti, mutta Tammisalo rentoutuu mielellään metsällä ja voimailun parissa. Hirveä ja varsinkin peuraa on ollut metsissä kuluvana syksynä riittämiin.


Eero aloitti hevosharrastuksen tutustuttuaan vaimoonsa 2011, kotona on kaksi hevosta. "Nykyään osaan jo luoda lantaa!" Eero kertoo.   

 

Tämä juttu kuuluu Perjantai-sarjaan. Esittelemme viikoittain yhden ketjumme tuottajista, kuljettajista ja asiantuntijoista. Kuka suunnittelee eläinkuormia, mitä miettii kuljettaja ajellessaan Suomen teitä ja millainen on ison maitotilan työpäivä - mm. näihin kysymyksiin saat vastauksen perjantaisin Kotitilalta-blogista. 

Kenet haluat meidän esittelevän? Laita toiveesi: katja.toivanen@hkscan.com.