Viime kesänä HKScanin ja Nusciencen asiantuntijat uudistivat yhdessä pikkuporsaiden ruokintaohjelmat. Tuotteiden koostumuksessa huomioitiin erityisesti tuotteiden maku ja olomuoto.

Käyttäjäkokemukset ovat olleet erinomaiset. Babi-prestartereilla porsaat oppivat hyvin syömään kiinteää rehua, jolloin vieroituksen jälkeen syönti jatkuu hyvänä. Kun syönti jatkuu vieroituksen jälkeen, vältetään suolistovauriot ja vieroitusripulit, millä on positiivinen vaikutus koko välikasvatusvaiheen onnistumiseen ja myös myöhemmin lihasikojen kasvuun.

Terve suolisto takaa porsaiden tasaisen kasvun ja hyvän välitysporsaiden laadun. Tuottajan kannalta etuna on hyvä välikasvatusosastojen kierto ja tyytyväiset välitysporsaan ostajat.         

Hyvää palautetta käyttäjiltä

Porsastuottaja Melina Lindegren Särkisalosta antoi positiivista palautetta pian ensimmäisen tilauksen jälkeen:

”En muista olenko koskaan tai ainakin tosi harvoin aiemmin nähnyt, että heti vieroituksen jälkeen jonotetaan syömään. Kohta pitää hommata isommat automaatit siihen kohtaan.”

Melina Lindegren käyttää imeville porsaille ensin Babitoa 2-3 päivän iästä lattialle. Porsaat oppivat hyvin syömään ja rehu katoaa nopeasti. Babi-Startiin siirrytään pari viikkoa ennen vieroitusta ja käytetään vielä 3-5 päivää vieroituksen jälkeen. Sen jälkeen rehu vaihdetaan vähitellen sekoittaen vieroitusrehuun.

”Seuraan porsaiden tilannetta, ja jos ulosteet menevät löysäksi, aloitan siirtymisen vieroitusrehuun hieman aiemmin”, Melina kertoo.

Selkeät ruokintaohjelmat erilaisiin tilanteisiin

Babi-rehuja on tarjolla kolme tuotetta, joita käytetään eri kasvuvaiheissa. Käytettävät tuotteet ja niiden käyttöaika sovitetaan tilan tavoitteiden ja tarpeiden mukaan. Tuotteet ovat koostumukseltaan ja maultaan yhteensopivat, mutta rehujen vaihdot suositellaan tekemään vaiheittain, aina kun se on mahdollista. Babi-Startilla kannattaa jatkaa muutama päivä myös vieroituksen jälkeen, jotta rehunvaihto ei osu samaan aikaan vieroituksen aiheuttaman stressin kanssa.

Babi® Delicious - maistuvilla ensirehuilla optimoitu rehun syönti

Babi Delicious -ruokintaohjelma on ihanteellinen tiloille, jotka haluavat kannustaa porsaita lisärehun syöntiin ennen vieroitusta ja maksimoida vieroituspainon. Rehun syönnin stimuloimiseksi voidaan antaa Babi-Boostia Babi-Startin ohella ensimmäisten 3 päivän ajan vieroituksesta.

Suositeltu ruokintaohjelma:

 

Babi® Robust – terveet ja kestävät porsaat

Babi® Robust -ruokintaohjelma yhdistää rehun hyvän syönnin ja terveysnäkökulman. Linja tähtää rehun erinomaiseen syöntiin, samalla ylläpitäen porsaiden hyvää terveyttä. Tämä yhdistelmä takaa useimmilla tiloilla kustannustehokkaimman tuotannon.

Anna vieroituksen yhteydessä Babi-Startia 2-3 päivää, jolloin porsaat syövät hyvin rehua heti vieroituksen jälkeen.

Suositeltu ruokintaohjelma:

 

Jos kiinnostus heräsi, otathan yhteyttä ruokinnan asiantuntijoihimme: 

Pirjo Leva
Myyntipäällikkö
040 773 7290                       

Jan Vugts
0400 868 664

Johanna Daka  
0400 568 032