Next Generation on HKScanin kehitysvaiheessa oleva projekti, jonka tarkoituksena on kartoittaa nuorten tulevaisuuden maatalous-/lihantuottajien tarpeita ja asenteita alaan liittyen. Tavoitteena on kehittää tutkimuksen pohjalta työkaluja, tukea ja palveluita helpottamaan nuoren tuottajan alkutaivalta sekä luoda tukiverkostoja ja keskustelualustoja.

Haluamme luoda ohjelman, jossa nuoret pääsevät hyödyntämään koulutuksia ja palveluita, joiden aihealueisiin ja ohjelmaan ovat itse päässeet vaikuttamaan ja jotka on kehitetty heidän tarpeitaan ajatellen.

Ajatuksena on myös edistää nuorten keskinäistä verkostoitumista erilaisissa epävirallisemmissa tilaisuuksissa, kuten vaikkapa illanistujaisissa koulutuspäivien yhteydessä. Lisäksi ohjelmaan voisi kuulua maatilavierailuita nykyaikaisille investoineille tiloille sekä kotimaassa että ulkomailla. Pyrimme myös kartoittamaan erilaisten digitaalisten palveluiden tarvetta tiloilla.

Okrassa pääsette kuulemaan lisää projektista, ja toivomme mahdollisten jatkajien jakavan näkemyksiään aiheesta. Okrassa vastanneiden kesken arvotaan jääkaapillinen lihaa!

Projektinsuunnittelijan puheenvuoro:

Minun nimeni on Tony Erlands, olen 22-vuotias nuorimies kotoisin Teuvalta.  Aloitin opiskelut agrologiksi HAMK:issa Mustialan toimipisteellä syksyllä 2015. Opintoni ovat hyvässä vaiheessa, ja tällä hetkellä olen kesän työharjoittelussa HKScanilla uudessa INSPIRED-traineeohjelmassa. Tehtäväni on kesän aikana luoda projektisuunnitelma hankkeelle Next Generation, johon liittyen toivon kaikkien alan ihmisten jakavan kanssani omia ideoitaan ja ajatuksiaan.

Olen siis maatilan poika ja toivottavasti myös tuleva jatkaja, joten projektin aihepiiri on minulle tuttu ja henkilökohtainen. Siksi projektin parissa työskentely on erityisen motivoivaa.

Toivon näkeväni useita teistä Okrassa; tulkaahan keskustelemaan ja ideoimaan kanssani, miten saisimme tämän projektin myötä edistettyä nuoren tuottajan asemaa.

Voit myös vastata kyselyyn verkossa>. Kysymyksiin vastaamiseen menee vastaajasta riippuen viitisen minuuttia.

Kiitos jo etukäteen kaikista kommenteista!

Terveisin

Tony Erlands
tony.erlands(a)hkscan.com


Tonyn vanhempien kotitilalla viljellään eri viljakasveja oman ensikkotuotannon käyttöön, sekä lisäksi ruoka- ja tärkkelysperunaa.