Jyväskylän KoneAgria-näyttely keräsi lokakuun alkupuolella yhteen joukon maatalouden ammattilaisia varsinkin nauta-alalta. Kävijöitä oli kolmen päivän aikana arviolta 8 000, tunnelma oli hyvä ja vierailijat olivat tuottajia ja maataloussektorista kiinnostuneita.

Oli ilo nähdä paljon myös nuoria tuottajia ja maatalousalan opiskelijoita vierailijoiden joukossa. Huomasi, että useampi sukupolvi oli päättänyt lähteä yhdessä messutunnelmaa haistelemaan.

Kiitettävän moni nuori löysi tiensä HKScanin osastolle. Ei pelkästään maistatuksessa olleiden herkullisten uutuuslihapulliemme tuoksun houkuttamana, vaan myös kuullakseen uudesta Next Generation -koulutusohjelmastamme. Uusi kolmivuotinen Next Generation -koulutusohjelma tarjoaa tuoreinta tietoa ja aitoa asiantuntemusta alan huipuilta. Koulutuksen kruunaa viikon mittainen tilakiertue Euroopassa.

Nuorten kanssa käydyissä keskusteluissa korostui, miten vahva halu nuorilla tuottajilla on jatkaa tilaa ja viedä sitä eteenpäin. Ura maataloustuottajana houkuttaa ja tilasta halutaan huolehtia parhaalla mahdollisella tavalla. Moni nosti esiin sen, että paitsi ammatillista osaamista tilanpidon tueksi ja arvokkaita oppeja, ohjelmassa tutustuisi muihin samassa tilanteessa oleviin nuoriin tuottajiin ja saisi porukasta tukea.

Maataloussektorilla ura tilallisena on usein periytyvä ja tuotanto jatkuu sukupolvelta toiselle. Nuori sukupolvi on valmis ottamaan ohjat ja me täällä HKScanilla haluamme olla heidän tukenaan tuottajauran alkutaipalella. Tarjoamallemme koulutukselle on selvästi kysyntää ja uskomme saavamme kasaan aivan mahtavan porukan tähän historian ensimmäiseen koulutukseen.

Ole yksi tulevaisuuden lihatuotannon edelläkävijöistä. Hae mukaan nyt! Lisätietoa ja hakuohjeet osoitteesta https://www.hkscan.com/fi/ng

Ja tutustu hakuvideoon tästä.