Viimeisten viikkojen aikana minulle on kilahdellut silloin tällöin sähköpostiin kysymyksiä liittyen Next Generation -koulutusohjelmaan hakemiseen. Yleensä viestin kirjoittajalla on ollut suuri kiinnostus lähteä hakemaan mukaan ohjelmaan, mutta jokin pieni epävarmuus on jäänyt painamaan mieltä.

Lähes poikkeuksetta olen saanut vastata: ”Ei tuon pitäisi olla mikään ongelma, järjestelykysymys, laita hakemusta vain tulemaan!” Ja olenkin kysymyksien esittäjille toistuvasti ilmaissut, että hakemus ei ole sitoumus, siinä voi esittää oman tilanteensa ja kysymyksensä, ilmaista mielenkiintonsa ja avata keskusteluyhteyden.

Toinen kysymys on liittynyt ajankäyttöön. Koulutusohjelman päivät ajoittuvat ensimmäisenä vuonna tammikuusta huhtikuuhun, ne on siis pyritty sijoittamaan sesonkiajan ulkopuolelle. Itse läsnäoloa edellyttäviä koulutustapahtumia on kolme, joista kaksi kestää kahden päivän ajan. Kahden päivän koulutukset ovat nimenomaan niitä hetkiä, joissa illalla nuorille järjestetään yhteistä ohjelmaa, mukana myös maatalousalan vierailevia yritysjohtajia luomassa kontakteja nuoriin tuottajiin.

Tulevaisuudessa tällä sektorilla vaaditaan rohkeutta, ennakkoluulottomuutta ja mielenkiintoa kehittää muuttuvaa lihantuotantoalaa, kaikkia näitä aineksia vaaditaan myös hypättäessä mukaan uuteen Next Generation ohjelmaan. Mielestäni: ”Tulipa lähdettyä” on aina parempi lause kuin: ”Mitä jos?”

Hae 30.11. mennessä! 
www.hkscan.com/fi/ng