Päättäväisyydellä, panostuksella ja huolellisella suunnittelulla on mahdollista tehdä kunnianhimoisesta tavoitteesta osa yrityksen normaalia toimintaa ja helpottaa maitotilojen arkea.

HKScanilla on maitotiloille noutotakuu poistolehmistä. Tämä tarkoittaa sitä, että lehmät noudetaan tilalta neljän arkipäivän sisään ilmoituksen jättämisestä.

”Aloitimme nopeat noudot loppuvuodesta 2016. Halusimme palvella maitotiloja parhaalla mahdollisella tavalla ja tehdä tästä normaalin toimintatapamme”, kertoo HKScanin kuljetuspäällikkö Heikki Yrjölä.

Kaikki maitotilojen lehmät ovat nopean noudon piirissä, ja ne käsitellään kiireellisinä. Normaali ilmoitus Sinetti-palvelussa tai puhelimitse riittää eikä tuottajilta vaadita mitään erityistoimia. Noudot ovat maksuttomia maatiloille. 

Lehmät on pystytty noutamaan annetuissa aikaraameissa lähes sataprosenttisesti. Tämän vuoden puolella yli 98% nopeista noudoista on saatu hoidettua neljässä arkipäivässä ja viivästyneet noudot ovat johtuneet lähinnä poikkeustilanteista.

”Kuljetussuunnittelussa seurataan jatkuvasti ilmoituksia ja tarvittaessa muutetaan suunnitelmia ja reittejä. Yksittäistenkin eläinten nouto onnistuu hyvin ja käytäntömme palvelevat niin isoja kuin pieniäkin tiloja”, Yrjölä korosta.


Nopeat noudot maitotiloilta ovat onnistuneet tänä vuonna lähes sataprosenttisesti.