Avasimme aamulla uuden kauppapaikan säilörehulle ja oljelle. HKScanin Karkearehupörssi tarjoaa ajantasaista tietoa myynnissä olevista karkearehueristä ja niiden sijainneista. Karkearehupörssi tarjoaa myös väylän ostoilmoituksille. 

Karkearehupörssi on avoinna kaikille. Kuka vaan voi jättää osto- tai myynti-ilmoituksen. Ilmoitus lisätään kartalle, josta muut tilat voivat selata lähellä olevia eriä.  

Karkearehupörssi on käyttäjälleen ilmainen. HKScan ei peri välityspalkkioita. Yhdistämme vain kysynnän ja tarjonnan. Ostava ja myyvä tila sopivat kaupoista ja sen ehdoista keskenään. 

Tänä vuonna yksikään paali ei saa mennä hukkaan 

Kuivuus on kurittanut maataloutta kuluneen kesän aikana. Kuivuus alkoi jo toukokuussa, kun korkeapaine juuttui Suomen ylle viikoiksi. Ensimmäinen säilörehusato jäi noin puoleen normaalista. Tämän hetken arvio on, että kesän säilörehusadosta tulee 50-60 % normaalia matalampi. 

Olemme juuri soittamassa nuoren naudan tiloja läpi, jotta saamme tarkennettua kokonaiskuvaa. Tämän hetkisen käsityksen mukaan Länsi-Suomessa, erityisesti Vakka-Suomen alueella, ovat suurimmat haasteet. Toki haasteita on kaikkialla ja puitavaksi tarkoitettua viljaa on korjattu kokoviljasäilörehuksi eri puolilla maata. Lisäksi erilaisia viherryttämisalueiden hömppäheiniä on kerätty.

Karkearehupörssissä olevia osto- ja myyntitarpeita välitetään tiedoksi myös Valion Valma-kauppaan ja Artturi-Facebook ryhmään. Kaikki mahdollinen tehdään nyt, että lisää karkearehua tarvitsevat tilat sitä löytäisivät. 

Jätä oma ilmoituksesi palveluun

HKScanin Karkearehupörssi toimii osoitteessa www.hkscanagri.fi/karkearehuporssi. Tutustu palveluun ja jätä oma ilmoituksesi. Karkearehupörssiin voit ilmoittaa myös viljoja, joita haluaa korjattavaksi kokoviljasäilörehuksi.

Pidetään yhdessä huolta siitä, ettei yksikään paali tai yhdenkään pellon sato mene katovuotena hukkaan.


Toista säilörehua kerättiin heinäkuun loppupuolella Varsinais-Suomessa.