Perinteinen HKScanin Sonnihuutokauppa järjestetään huomenna 22.4.2017 Mty Ali-Lekkalan tilalla. HKScanin Sonnihuutokaupassa ylitetään tänä keväänä tuhannen myydyn huippusonnin raja.

Uusi vuosikerta sonneja on varttunut tuleviin haasteisiin.

  

Punnitukset ja muut mittaukset sekä arvostelut on tehty rutiinilla ja nyt on ollut aika tarkastella tuloksia ja pohtia valintoja. 

Eläinaines on vuosi vuodelta tasalaatuisempaa. Testattujen sonnien isät ovat joko aseman parhaita sonneja aikaisemmilta vuosilta tai keinosiemennys/alkiosonneja maailmalta. Ch-kanta on rakentunut suurimmalta osin Ruotsin tuonteihin ja sitä kautta Kanadalaiseen eläinainekseen. Toki ranskaa puhuviakin löytyy. 

Herefordin ja Anguksen osalta on havaittavissa etteivät uusien siemennyssonnien jälkeläiset välttämättä erotu joukosta, vaan hajontaa on yhtä lailla kuin muillakin sonneilla. Oleellista kuitenkin on, että jalostuksellinen tasalaatuisuus siirtyy pikkuhiljaa itse karjoihin, joiden yleisnäky kertoo todellisesta jalostuksen etenemisestä.

Tuotantoketjussa tämä tasalaatuisuus ja -kokoisuus helpottavat monia työvaiheita ja tulevat viime kädessä esille kaupan tiskillä tasalaatuisina tuotteina. 

Huutokauppasonneihin, punnitustuloksiin, rakennearvosteluihin ja huutokauppaluetteloon sekä huutokauppaiakatauluun voi tutustua jo etukäteen: hkscanagri.fi/rotusonneja-kaupan 

Nähdään huomenna!