Tuottajan hyvinvoinnilla on erittäin tärkeä rooli eläinten hyvinvoinnissa. Se voi kuitenkin unohtua silloin kun keskitymme eläinten terveyteen ja hyvinvointiin. Siksi järjestimme työhyvinvointipäivän broilertuottajille.

Viimesyksyisen hyvinvointipäivän ajankohta osui ehkä vielä hieman huonosti syyskiireiden oheen ja osallistujamäärä jäi melko pieneksi.

Toisaalta osallistujat pääsivät nauttimaan kauniista syyssäästä Tammelassa. Eerikkilän urheiluopiston puitteet sopivat täydellisesti päivän viettoon.

Päivän lupauksena oli, että tuottajapalveluiden asiantuntijat eivät pidä yhtäkään neuvonnallista puheenvuoroa koko päivän aikana.

Halukkaat aloittivat aamun kuntotestillä, jonka jälkeen koko joukolla jatkettiin leikkimielisellä Härkätien haasteella. Siinä joukkueet kilpailivat metsän herruudesta voimassa, nopeudessa ja älyssä. Pieniltä mustelmilta ei vältytty, kun esteitä ylitettiin ja alitettiin kilpailuvietin viemänä.

Lounaan jälkeen kuunneltiin asiantuntijan neuvoja siitä, miten liikunta voitaisiin ottaa osaksi jokapäiväistä toimintaa ja luennon jälkeen harjoiteltiin sitä käytännössä kevyen liikunnan, venyttelyn ja rentoutumisen merkeissä.

Rentoutuminen onnistuikin niin hyvin, että hankintapäällikkö Seikolaa saatiin lopuksi herätellä jumppamatolta ylös.  Kuntotestiin osallistuneet saivat palautteen kunnostaan suullisesti ja paperilla ennen rantasaunalle siirtymistä.

Saunasta rohkeimmat uskaltautuivat vielä uimaankin. Sitten jatkettiin buffet-illalliselle, jonka raaka-aineet tulivat lähialueen tuottajilta.

Päivästä saatu palaute oli positiivista ja jatkossa pyrimme kerran vuoteen eri muodoissaan keskittymään tuottajien hyvinvointiin eläinten lisäksi. Hyvinvointi ja jaksaminen olivat esillä myös tammikuun Tuottajaseminaareissamme.

Tuottajapalvelut kiittää kaikkia osallistujia. Teitte päivästä onnistuneen hyvällä ja iloisella asenteellanne!