HKScanin suomalaiset ja ruotsalaiset tuottajat risteilivät yhdessä ensimmäisen kerran vuoden 2016 tammikuussa. Palaute yhteisestä risteilystä oli positiivisia ja niinpä perinnettä jatkettiin tänä vuonna pikkujouluhengessä kun lihantuottajat Pohjanlahden molemmilta puolilta nousivat Silja Serenaden kannelle marras- joulukuun vaihteessa.

 

Risteilyllä käsiteltiin HKScanin ajankohtaisia aiheita monista eri näkökulmista. Toimitusjohtaja Jari Latvanen avasi kesällä lanseerattua strategiaa ja sen merkitystä alkutuotannolle. HKScanin kategorioista ja konsepteista vastaava johtaja Heli Arantola kertoi uusista konsepteista ja lokakuussa HKScanin viestintäjohtajana aloittanut Mikko Saariaho kertoi viestinnän merkityksestä liiketoiminnalle.

Yhtenä risteilyn teemana oli vastuullinen HKScan.  Paneelikeskustelussa pohdittiin vastuullista toimintaa ja vastuullisuuden merkitystä alkutuotannossa. Keskustelun puheenjohtajana toimi alkutuotannosta ja eläinhankinnasta vastaava johtaja Pia Nybäck ja panelisteina Kaisa Vasama-Kakko, sianlihantuottaja Somerolta, Christin Larsson naudanlihantuottaja Ruotsista, Heli Arantola sekä Patrik Holm-Thisner, HKScanin laadusta ja vastuullisuudesta vastaava johtaja.

 

Risteilyn juontajana ja seremoniamestarina toimi aina positiivinen Marco Bjurström.  Marco huolehti yleisön viihtyvyydestä sekä piti innostavan puheenvuoron yhdessä tekemisen voimasta.

Tuottajilta saatuun palautteeseen vastattiin ja heille oli varattu edelliskertaista risteilyä enemmän vapaa-aikaa verkostoitumista ja rentoutumista varten. Mm. laivan kylpyläosasto oli varattu HKScanin tuottajien yksityiskäyttöön kahtena eri päivänä. 

Yhteisillä illallisilla viihdyttiin pitkään hyvissä tunnelmissa.