HKScan Finlandin perinteinen, jo 14. Sonnihuutokauppa järjestetään 23.4.2016 Tammelassa MTY Ali-Lekkalan tilalla. Sonnit ovat olleet koko talven tarkkailussa ja taso on osoittautunut entistä korkealuokkaisemmaksi.

Kuukausittaisessa punnitustarkkailussa on ollut 250 sonnia. Punnitusten yhteydessä sonneista on tehty paljon myös muita havaintoja. Huhtikuun alussa 160 lupaavinta nuorta herraa rakennearvosteltiin ja ultrattiin.

HKScanin Nordic Meat Expert -teeman mukaisesti puhdasrotukasvattamon toiminta on ajan hermolla ja niinpä sonnien selkälihasten ultraäänitutkimus tehtiin tänä vuonna toista kertaa. Tutkimus on Suomessa uusi ja sen hyödyntäminen ei ole vielä täysimääräistä. Ultraustuloksen mukaan heikoimmat sonnit karsitaan pois myyntilistoilta. Tutkimuksen suorittavat Luken Maiju Pesonen ja Sirpa Lunki.

Vanhempi tutkija Maiju Pesonen tekee ultraääni tutkimusta aberdeen angus –sonni Mannilan Muistolle.

 

Ultraäänikuvassa sonnin selkälihas näyttää tältä.  

 

Rakennearvostelu on ollut jo pitkään rutiinia puhdasrotukasvattamossa. Tänäkin vuonna Faban asiantuntijat suorittivat arvostelun. Sonnien tiedot julkaistaan ennen Sonnihuutokauppaa.

Lihakarja-asiantuntija Päivi Anttila suorittamassa rakennearvostelua.

Jokainen sonni on saanut yleisarvosanan omasta kehittymisestään talven mittaan. Vanhempi asiantuntija Juhani Numminen on arvostellut sonnit asteikolla 1-5, niin että kolmonen kuvaa hyvää, keskitasoista sonnia. Tämän kauden sonnien tasosta antaa hyvän kuvan se, että alle kolmosen olevia arvosanoja ei juuri tullut.

Vanhempi asiantutija Juhani Numminen arvostelee Mannilan Muistoa.

Huhtikuun viimeisenä lauantaina taas maan johtavat pihvikarjaihmiset kokoontuvat Tammelaan. Rekisteröityminen huutokauppaan on jo avattu. Tutustu sonneihin ja rekisteröidy ostajaksi täällä >

Tervetuloa!