Lihakarjaväen monivuotinen perinne, Ikaalisten emolehmäseminaari, palaa tänä syksynä kuvioihin täysin uudistuneena.

Seminaarin paikka on vaihtunut Peurungan kylpylään, ajankohta muuttunut sydäntalvesta syksyyn, ja mikä hienointa, ohjelma on nyt kolmipäiväinen ja täynnä mielenkiintoisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja lihakarjan kasvattajille.

On todellakin ilo kutsua vanhat tutut kasvattajat ja uudet alan yrittäjät tähän perinteikkääseen tapahtumaan, jossa opitaan uutta ja mikä tärkeintä, tavataan muita kasvattajia mukavan yhdessäolon merkeissä.

Uudistuneilla päivillä onkin varattu runsaasti aikaa yhdessäoloon ja virkistäytymiseen, sillä tunnetusti ne parhaat ideat, hyviksi havaitut käytännöt ja ajatukset kypsyvät keskusteluissa alan ammattilaisten kesken. Näin on ollut asiat Ikaalisissa jo toista vuosikymmentä, ja perinne jatkuu nyt Peurungassa.

 

Luvassa on katsausta niin ruokintaan, jalostukseen, eläinten terveydenhuoltoon, talouden pitoon kuin omaan hyvinvointiin

 

Ohjelma on mitä mielenkiintoisin, ja täynnä puheenvuoroja toinen toistaan tärkeimmistä aiheista. Luvassa on katsausta niin ruokintaan, jalostukseen, eläinten terveydenhuoltoon, talouden pitoon kuin myös siihen tärkeimpään, omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen arjen pyörittämisessä.

Itse odotan erityisesti australialaisen kärkinimen, Sophie Atkinsonin puheenvuoroa eläinten käsittelystä - miten käsittely on sujuvaa ja mukavaa niin ihmisille kuin eläimille.

Tulethan sinäkin mukaan Peurungan emopäiville 8.-10.11.2016! Mukaan voit tulla vaikka vain päiväksi, kahdeksi tai koko seminaarin ajaksi. Torstai-iltapäivä 10.11. on varattu rotuyhdistysten kokouksille, eikä mikään estä jäämästä loman viettoon vaikka koko loppuviikoksi.

Ilmoittaudu mukaan 7.10. mennessä. Nähdäänhän siis Peurungassa!

Kaisa Sirkko on Faban jalostusagronomi, jonka vastuualueena on lihakarjan jalostus.