Viimeinenkin osasto uudessa lihasikalassa on täynnä ja ensimmäiset teuraat kohta lähdössä. Ilmastointi ja ruokinta ovat toimineet moitteettomasti.

Heti alkuun haluan kiittää kaikkia, jotka kävivät katsomassa nuoren pojan unelman alkua avointen ovien päivänä heinäkuun alussa. Yllätyin kun kuulin, että piha oli täynnä autoja melkein koko ajan.

Haluan myös kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, joita en huomannut kiittää puheenvuorollani. 

Kauha lyötiin maahan täällä maaliskuun alussa. Ennen kuin alettiin kaivaa rakennuksen pohjia, oli jäätyneelle pellolle ajettu täytehiekkaa muutama yhdistelmällinen. Osa anturoista ja kuilujen pohjista valettiin pikkupakkasilla, mutta se ei haitannut kuivumista.

Elementit asennettiin huhtikuun puolessa välissä.

Kattotuolit koottiin maassa ensin paketteihin ja nostettiin siitä paikoilleen. Aluskatteen sekä verkkojen jälkeen valettiin lattiat osastoittain ja asennettiin välikatot.

Siitä alkoi kalusteiden sekä ilmastoinnin osien asennus sekä viimeistely ennen osastojen täyttöä.

Arki on lähtenyt hyvin rullaamaan porsaiden kanssa. Ensimmäiseen osastoon porsaat saapuivat heinäkuun puolessa välissä ja siitä kolmen viikon välein osastot ovat täyttyneet.

Tarkoitus olisi kierrättää 15 viikon kierrolla. Porsaat tulevat yhdeltä tuottajalta noin 20 kilometrin päästä.

Ilmastointi on pitänyt karsinat odotetusti puhtaina ja ruokinta on toiminut moitteettomasti. Korkeapainejäähdytyksen kanssa saa tasapainoilla kosteuden ja lämpötilan kanssa kuumina päivinä. Mutta mikä tärkeintä, porsaat voivat hyvin ja kasvavat hyvää vauhtia.

Viimeinen osasto täyttyi syyskuun puolivälissä, viikolla 37, ja ensimmäiset teuraat ilmoitan ensi viikolla. Innolla odottelen lastauskarsinoiden täyttämistä. Syyskuun puolessa välissä myös tyhjennettiin ensimmäiset lietteet pumppauskaivon kautta lietealtaaseen, josta urakoitsija ajoi ne sopimuspellolle.

Kuivaa syksyä toivottaen!

Antti Talvi, Farmi Niemelä Oy