Kevään lähestyessä tunnelma taas tiivistyy. Samoin liikenne Ali-Lekkalan kasvattamon pihalla. Kohta se taas pidetään. Sonnihuutokauppa.

Tänä keväänä on ollut poikkeuksellisen vilkasta. Jo vakiintuneiden rutiinien lisäksi olemme lopulta saaneet myös ultraäänimittauksen mukaan sonnien arvioimiseen. Mittaus onnistui ennakoitua paremminkin ja tulokset osoittavat, että työ kannatti. Tuloksissa on eroja, ehkä enemmänkin kuin odotettiin.

Nyt voimme sanoa, että meillä alkaa olla työvälineet kasassa myöskin lihan laadun ohjaamiseen haluttuun suuntaan.

Sonnit näyttävät tasalaatuisimmilta kuin koskaan. Näillä pojilla jalostuksen eteneminen saadaan siirrettyä tuotantokarjoihin ja taas ollaan askeleen pidemmällä.

Kiitos Faban porukoille rakennearvostelusta. Tuloksia emme ehtineet saamaan katalookiin, mutta ne ovat jo luettavissa netissä ja ne jaetaan myös erillisellä paperilla huutokaupassa.

Kiitos tilan väelle työpanoksesta. Tänä vuonna erityiskiitos Sirpa Lunkille ja Maiju Pesoselle ultrauksesta ja erityiserityiskiitos Johanna Jahkolalle, jonka panos ja vihkiytyminen asialle on korvaamaton.

Toivottavasti sää suosii tilaisuutta. Musiikkipuolella on tarjolla tuoretta otetta ja nuoruuden intoa Perttelin suunnalta.

Olkaa lämpimästi tervetulleita!

Lue lisätietoa HKScan Sonnihuutokaupasta.

Kuvat Johanna Jahkola