Testasimme ruotsalaisten kollegoiden ideaa tilakokkailusta, jossa HKScan hoitaa ruoanlaiton. Maustoimme ideaa kokilla ja tonttulakeilla, ja kurvasimme lokakuun puolivälissä Sofia ja Pertti Rantasen pihalle Pöytyällä.

Tuotekehityskokki Sami Lamminaho toi mukanaan raaka-aineet. Itse metsästin kaupasta joulukauden ensimmäiset servetit ja konvehdit, ja latasin tabletille joululaulut.

Sofia oli laittanut jouluverhot ikkunoihin ja nostanut kyntteliköt esille. Tonttulakit päähän, essut eteen ja kokkaamaan.

Pertin kutsumista tuottajakollegoista pääsivät paikalle Paula ja Jarmo Siikarla, Marko Levonen, Matti Antikainen sekä Outi ja Reijo Haapanen. Lisäksi seurassamme oli Sofian ja Pertin lapset: Tuuli, Tuovi ja Tuomas. 

Testitulos: Kotitilalta peukuttaa. Joulu rakentuu perheestä, ystävistä ja yhdessä puuhailusta. Tunnelmaan pääsi jopa lokakuussa. 

  
Tuotekehityskokki Sami Lamminaho näyttää Pertille, miten fileen saa muotoon tuorekelmulla. Kelmu kestää uunissa 100 astetta, ja pitää hyvin myös maut sisällä.
(kuvat: Pasi Leino)

 
Matti, Marko ja Jarmo valmiina haasteeseen.

  
Tärkeintä on perhe, ystävät ja yhdessäolo.  

 
Joulukinkku pääsee voitaikinakuoreen sienitäytteen kera. Sami näyttää mallia. Reijo ja Pertti ottavat sen jälkeen ohjat käsiinsä.

 
Pöydät katettu. Muutama minuutti odottelua menee rupatellen. 

  

 
  
 
Perinteisiä makuja, uudella tavalla.   
Ryhmäkuvien ja illan kohokohdan aika!

Lue Ulla Ketolan juttu illanvietosta Kotitilalta-lehden uusimmasta numerosta.

Testaa myös HK:n jouluiset reseptit ja joulukinkku-wellington: hookoo.fi/joulu/joulureseptit