YLE esitti 26.10.2015 MOT-ohjelmassa videomateriaalia nautoja teurastavasta Paimion Teurastamo Oy:stä. Suhtaudumme videolla näkyviin epäkohtiin vakavasti ja olemme pahoillamme niistä.

Meille, joille Paimion Teurastamo on tuttu paikka, nähty video on ollut järkytys. Itse en ollut nähnyt mitään vastaavaa. MOT-ohjelmassa esitetty aineisto ei vastaa sitä arkea jota itse olen siellä käydessäni jakanut. Myös Paimiossa seminologikoulutuksia vetänyt eläinlääkäri Stella Attia kuvaa arkea teurastamossa eri tavalla.

Otamme kuitenkin havaitut puutteet erittäin vakavasti. Ja olemme jo sopineet yhdessä Paimion Teurastamon kanssa välittömät korjaavat toimenpiteet, jotka liittyvät tainnutukseen liittyviin ratkaisuihin ja eläinten sujuvan siirtymisen mahdollistaviin kulkureitteihin sekä henkilöstön kouluttamiseen. Tarkemmin voit tutustua toimenpiteisiin tiedotteessamme.

Meillä on konsernissa toteutettu hyvin toimivia eläinten käsittely- ja tainnutusprosesseja, jotka on suunniteltu yhteistyössä eläinten käyttäytymisasiantuntijoiden kanssa. Näitä kokemuksia ja toimintamalleja aiomme hyödynnetään myös Paimion Teurastamon toimintaa kehitettäessä.

Luottamuksen säilyttäminen kotimaiseen elintarviketuotantoon on meille ensiarvoisen tärkeää.

Luottamuksen säilyttäminen kotimaiseen elintarviketuotantoon on meille ensiarvoisen tärkeää. Siksi haluamme edelleen lisätä toimintamme läpinäkyvyyttä. Pyrimme lisäämää mm. medialle vierailumahdollisuuksia konsernin tuotantolaitoksille niin, että korkeatasoinen hygienia- ja elintarviketurvallisuus säilytetään. Teimme myös Tilalta tuotteeksi -videot jo aiemmin niin nauta kuin sikatilalta, jotta voimme kertoa koko ketjun toiminnasta kuluttajille.

Läpinäkyvyys on ollut yksi keskeinen arvo myös Raumalle rakennettavan uuden siipikarjatuotteiden tuotantolaitokseen suunnittelussa. Sinne rakennamme ikkunallisen katselukäytävän, josta tehtaan tuotantoa voi seurata tuoteturvallisuutta vaarantamatta.