Lokakuussa paistinpannu kävi kuumana. Eläinhankinta osallistui kaksi viikkoa sitten Jyväskylän KoneAgriaan ja viime viikolla Tampereen Konemessuille.

KoneAgriassa jaettiin neljän päivän aikana reilu tuhat kotimaisesta naudanlihasta valmistettua Flodins Pulled Beef –maistiaista. Kolmipäiväisillä Konemessuilla tahti oli vielä kovempi. Messuille varatut Flodins-maistiaiset kuluivat vajaassa kahdessa päivässä – kehujen saattelemana. Kolmantena päivänä pannulla kuumeni Kariniemen Poppikset ja lisäaineettomat HK Viikarinnakit.

Lokakuun konenäyttelyillä on eläinhankinnassa pitkä perinne. Messut tarjoavat mahdollisuuden vaihtaa kuulumiset tuottajien kanssa ja keskustella myös asiaa. Tänä vuonna keskustelu kävi mm. uusien nautarakennusmallien ympärillä. 

KoneAgrian kävijämäärä laski viime vuodelta, mutta ylsi tänäkin vuonna 20 000 näyttelyvieraaseen. Konemessuilla oli niin ikään noin 20 000 kävijää. Ensi vuodesta lähtien KoneAgria järjestetään vuorovuosin Tampereella ja Jyväskylässä.

Kiitos kaikille osastolla vierailleille hyvistä juttutuokioista! Seuraavan kerran HKScanin eläinhankinta on messutunnelmissa Sarka-messuilla 30.-31.1. Seinäjoella.

Tuotekehityskokki Sami Lamminaho valmisti messuilla Beef Dogeja. Eläinhankinnan Mirva Heikkilä auttoi Jyväskylässä sämpylöiden täyttämisessä.

 

Tampereen Konemessuilla osastopaikka oli pienempi, mutta avoimemmalla paikalla. Osastolle oli helppo poiketa.

 

Eläinhankinnan ja naudanhankinnan johtaja Sami-Jussi Talpila syventyneenä keskusteluun messuosastollamme Jyväskylässä.