Broilerista on mukava kirjoittaa, kun takana on lämmin viikonloppu sekä yksi vuoden suurimmista kulutushuipuista, pääsiäinen. Huippukysynnän aikaan broileria kuluu jopa 2,5 -kertainen määrä normaaliin arkiseen vauhtiin verrattuna.

Alkuvuosi on ollut haastava lintujen kasvun kannalta. Kuten normaalisti, kasvu oli kaamoksen aikana maltillista, mutta nyt jakso oli tavallista pidempi.

Kevät on vuodenajoista parasta kasvatusaikaa, kun ilman kosteus on pienimmillään ja vuorokautinen lämpötilojen vaihtelu kaventuu.

Toimitusvarmuuden osalta tuotantoketjussa on taas palattu tavoitetasoon.

Hautomoilla on alkuvuoden aikana tarkennettu haudontaprosessia untuvikkotarvetta mukaillen. Jalostushan on koko ajan muuttuva tilanne, silloinkin kun kehitys on hyvää. Välillä matkan varrella on haasteita, ja niiden haastavienkin korttien kanssa tuotantoketjun on opittava pelaamaan.

Osaltaan kaikkien ketjussa mukana olevien on myös reagoitava muutokseen ja oltava tarvittaessa valmiita ottamaan uusia toimintatapoja vanhojen tilalle.

Broilerilihan kulutus on alkuvuoden aikana kehittynyt varsin suotuisasti: tammi- helmikuun aikana kasvua oli kahdeksan prosenttia.

Kasvu on painottunut paremmin kokoruhon osiin, eikä pelkästään fileeseen. Monet hyvät Kariniemen luulliset tuotteet ovat maukkaita ja grillaamiseen helppoja. Jopa minäkin pärjään niiden laittamisessa.

Broilerin seuraava kulutushuippu, Vappu, onkin jo ovella. Toivon, että ilmat olisivat suosiollisia ja päästään toden teolla virittämään grillit iskukuntoon!