HKScan uusi yritysilmeensä helmikuussa. Muutoksen ydinviesti on, että yritys on liha-alan osaaja ja asiantuntija koko pitkän lihaketjun osalta. Lupaus on kova. Olemmeko me ketjun alkupäässä väittämän arvoisia?

HKScan on viime vuosikymmeninä panostanut merkittävästi alkutuotannon osaamiseen ja kehittämiseen. Alkutuotannon osaaminen on ollut yrityksessä arvossa. Aina välillä asiaa on tarkasteltu hyvinkin kriittisesti ja kysytty, onko lihatalon oltava mukana alkutuotannon kehittämisessä ja neuvonnassa vai ei. 

Vastaus on ollut myönteinen. Olemme perustelleet asiaa sillä, ettei millään muulla toimijalla ole hallinnassa koko ketju genetiikasta kuluttajan lautaselle. Keräämme tämän ketjun eri vaiheista paljon tietoa, jota käytämme lihatuotannon kehittämiseen sopivasti kansainvälisellä tiedolla ja osaamisella täydennettynä. 

Olemme myös talona vastuussa siitä, että suomalainen kuluttaja kokee lautasellaan kulinaristisen nautinnon, jonka voi hyvällä omallatunnolla syödä, niin eettisesti kuin ravitsemuksellisesti. 

Nykyinen tuottajakunta on hyvin ammattitaitoista. He matkustavat paljon ja keräävät ammattia koskevaa tietoa maailmalta. Tämä asiakaskunta asettaa meille suuret vaatimukset, jotka meidän kaikkien tulee pystyä täyttämään. 

Uskallan väittää, että HKScanin sopimustuottajien tuotanto olisi hyvin erilainen ilman HKScanin käynnistämiä projekteja, kuten ”Sikatalouden uudet tuulet”, tai alkutuotannon kehitysohjelmia, kuten Laatusonni ja Optipossu. Näiden avulla sopimustilat ovat päässeet erittäin hyviin tuloksiin.

Teille lukijoille ja sopimustuottajille jää mietittäväksi, miten olemme onnistuneet ja lunastammeko lupauksemme –the Nordic meat experts.

Lisää asiantuntijoista ja heidän ajatuksistaan uudesta Kotitilalta 2/14 -lehdestä.